27/10/2023

День української писемності та мови

 27 жовтня,у День української писемності та мови в Конятинському ліцеї під керівництвом філологів та вчителів початкових  класів (Гав'юк Н.В., Шкіряк Г.М., Ферлієвич  Н.І., Рубаняк Л.П.) проводився конкурс з української мови імені Петра Яцика. Учасниками даного  конкурсу  були здобувачі освіти 3-11 класів.

 А також сьогодні з 11 до 12 години Українське радіо  проводило XXIII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.Адміністрація закладу,вчителі та учні долучилися до написання радіодиктанту.
Цьогоріч диктант називався «Дороги України». Авторкою тексту стала поетеса, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав актор, театральний режисер Олексій Гнатковський.
Метою заходу є популяризація української мови серед молоді. Адже це текст не стільки на писемність, скільки на нашу національну свідомість.
Цьогорічний радіодиктант – це, перш за все, українська акція єднання, де б ми не були. Сьогодні це особливо важливо, адже грамотність – показник духовного багатства українського народу.
Маємо надію, що наші діти виростуть справжніми патріотами!
А теплу атмосферу, яка панувала в закладі під час написання, Вам передадуть світлини.
Україна понад усе!








                                

Конятинський ліцей

Парижняк Тарас

0 Comments:

Дописати коментар